Van-e biztos munkaerő?

Az erősödő munkaerőhiány ellenére a munkavállalók túlnyomó többsége még mindig gondolkodik a munkahelyváltáson a közeljövőben, illetve már jelenleg is keresi új helyét, függetlenül attól, hogy mostani munkáltatójánál jól érzi magát, vagy sem.

Nagyon sok magyar úgy gondolja, hogy nem kínálnak nekik jobb feltételeket a munkaadók a megtartásuk érdekében, és a munkahelyváltás lehetőségei is egyre rosszabbak. Attól függetlenül, hogy a munkaerőhiány jelen van a cégek életében, sok esetben mégsem akarnak változtatni a munkavállalókkal szembeni magatartásukon. A Work Force kutatásaiból kiderül, hogy a a régebbi dolgozók 63%-a azonnal munkahelyet váltana, amint lehetősége lenne rá, a fiataloknál ez az arány pedig 32%. Fontos megjegyezni, hogy az új munkahellyel szembeni elvárások is különbözőek az egyes korosztályoknál. Minden korosztályra igaz, hogy stabilitást keresnek, de ma már sokkal könnyebben váltanak munkahelyet a fiatalok, sokkal rövidebb időn belül. Viszont míg a fiataloknál nagyobb mértékben elvárás az, hogy rugalmas feltételeket kínáljanak nekik (például munkaidőt, munkavégzés helyét tekintve), addig az idősebbeknél ez valamivel kevésbé meghatározó.

Fejvadászként az a célunk, hogy az álláskeresőknek segítsünk abban, hogy ne kelljen lejjebb adniuk ezekből a feltételekből, a munkaadóknak pedig olyan stabil jelölteket biztosítsunk, akik nem akarnak majd rövid időn belül további lehetőségek után kutatni! Vélemény, hozzászólás?

kettő × négy =