Miért akar velünk találkozni a fejvadász, mi motiválja? 1. rész

Miért akar velünk találkozni a fejvadász, mi motiválja? 1. rész

 Ha tudatában vagyunk annak, hogy mi a fejvadász érdeke, akkor sokkal jobb helyzetből indulunk egy esetleges találkozás során is. Lássuk, mit keres a fejvadász, miért és mikor akar velünk találkozni?

Megfelelő jelöltnek bizonyulunk egy aktuális megbízatásban
A legegyszerűbb úton jutott el hozzánk: hátterünk, tapasztalatunk megfelel az egyik megbízásban a jelöltekkel szemben támasztott követelményeknek. Ha így áll a helyzet, a fejvadász nagyon szívesen felveszi velünk a kapcsolatot, hiszen segítünk neki egy erős jelöltlista gyors felállításában. Fontos, hogy bármilyen erős érdeklődést keltünk benne első alkalommal, érdemes rájönnünk, hogy pontosan kit és mit is keres a megbízó, ezért érdemes időt fektetni a megbízó és a konkrét pozíció körüli szervezet megértésébe.

Potenciális utolsó körös jelöltet lát bennünk
Ez általában akkor fordul elő, ha a fejvadász már számos megkeresésen túl van, így már alapból ismeri azt a néhány jelöltet, akik szóba jöhetnek, mint utolsó körösek. Ha a szakmai hátterünk biztatónak bizonyul, a fejvadász valószínűleg találkozni szeretne velünk, mint potenciális utolsó körössel. Ráadásul, minél jártasabb a fejvadász a mi szakterületünkön, annál valószínűbb a találkozás. Egy speciális esete a jelöltségnek, amikor bizonyos referenciaszintet demonstrál velünk a fejvadász Megbízója felé. Természetesen ez csak a beleegyezésünkkel történhet és célja, egyrészt a keresés zsákutcába jutásának elkerülése, másrészt a Megbízó igényeinek tisztázása. Számunkra ez a helyzet rendkívül előnyösnek bizonyulhat, hiszen segítünk a fejvadásznak a Megbízóval való munkájában, ezért ilyen esetben nagyobb előnnyel indulunk az állásért.

Hajdu ZoltánVélemény, hozzászólás?

16 + négy =