Smart Staff

Munkaerő közvetítés, recruitment

SMART = Skills - Matching - Analysis - Recruitment - Tool

Recruitment néven határolja el a klasszikus fejvadászattól az angol nyelv a munkaerő közvetítést, amelynek során a képzett munkaerő kiválasztása történik egy adott pozícióra. Mindenki által ismert tény, hogy a munkaerő közvetítésben ma már dominál az online munkaerő közvetítés.

A recruitment továbbfejlesztett változatával találkozhat a Smart Staff oldalán. A SMART eljárás újdonsága éppen abban rejlik, ami a hagyományos és az online munkaerő közvetítés hiánya. A hagyományos és az online önéletrajzos jelentkezés veszélye, hogy a munkaadó a kapott szakmai életrajz alapján még nem lehet biztos benne, hogy valóban arra a személyre van szüksége, ahogyan a jelentkezőnek sincs garanciája arra, hogy a hirdető cég lesz a legmegfelelőbb számára. Emiatt a sok idő ráfordítás dacára, gyakran előfordul, hogy közepes motiváltságú illetve a pozíció szempontjából közepesen megfelelő Jelölt kezd el Munkaadójánál dolgozni.

Mindenki tudja, hogy azok az információk, amelyek egy hagyományos álláshirdetésben szerepelnek, csak közelítik a Jelölt munkába lépése utáni tényleges felelősségeit.

Ugyanakkor az önéletrajzokban még mindig sok a szubjektív megközelítés és olyan alapvető paraméterek korlátozottan szerepelnek, amelyek valósághűen bemutatnák a jelentkező tényleges céljait, tulajdonságait. A klasszikus álláshirdetésekben is kevés információ található a Munkaadó gyakorlatias igényeiről, a céges kultúráról vagy a Munkaadónál gyakorolt vezetési stílusról, a Munkaadó ügyfeleiről stb. Ezt a diszkrepanciát hivatott a SMART módszer áthidalni.

A Smart Staff módszere megoldást ad arra, hogy reálisan, tényszerűen és minél inkább számszerűsítve tudja értékelni a Megbízó – saját elvárásai szerint – az ideális Jelöltet. Megbízónk sok elvesztegetett időt tud így velünk megspórolni. Az adatok mindkét fél számára csak akkor lesznek láthatóak, ha a találati arány legkevesebb 75%-os, így a legnagyobb az esély arra, hogy a munkaadó is azokból a Jelöltekből válasszon, akik a legjobban megfelelnek követelményeinek, és a munkavállaló is megtalálja álmai munkahelyét.

Business Team Communication 

  • A fő cél, hogy a Munkaadó számára az elvárásaival legjobban összeillő (best matching) képességű Jelöltet biztosítsunk. Ezért a szokásos munkaköri leírásoknál részletesebb SMART keresési intelligens kérdőív kitöltésére kérjük fel Ügyfelünket.
  • Az álláskereső Jelölteket szintén egy, a CV-nél jóval részletesebb intelligens kérdőív kitöltésére kérjük fel.
  • Az intelligens kérdőív egy olyan kérdőív, amely az egyes Munkaadói elvárások ill. Jelölt tapasztalatok függvényében különböző és egymással logikailag összefüggő kérdéseket tartalmaz (ezáltal elkerüljük azt, hogy a Munkaadók ill. Jelöltek unalmas és számukra nem releváns kérdések kitöltésével foglalkozzanak).
  • A részletes SMART kérdőív tényleges kitöltése átlagosan 20 perc idő ráfordítást igényel, és egyúttal a Jelöltek motiváltságát és a pozíció iránti elkötelezettségét is jelzi.
  • A nagyobb megfelelési (matching) arányt felmutató Jelöltekkel telefonos interjú következik, annak érdekében, hogy tovább szűrjük a Munkaadói és Jelölt kérdőívek összehasonlítása alapján azonosított Jelölteket.
  • További Munkaadói igény alapján személyes interjút szervezünk a legjobb Jelöltekkel, hogy még tovább szűkítsük az alkalmas Jelöltek körét.
  • A Munkaadó számára a megszűrt Jelöltek anyagainak prezentálása a számszerűsített értékelésekkel együtt. Csak a legkevesebb 75%-os megfelelési arányt felmutató Jelöltek adatait adjuk át a Munkaadónak.
  • Az Ügyfél által kiválasztott Jelöltek interjúinak megszervezése.
  • A legjobb Jelölttel a munkaszerződés aláírása és a munkaviszony megkezdése.
Miben tudunk segíteni?

Megvizsgáljuk a Jelöltek szakmai tapasztalatait, projektjeit, korábbi konkrét felelősségeit és részletes professzionális teljesítményét. Vezetői és szolgáltatási területen szerzett tapasztalatunk biztosítja számunkra, hogy a legjobb jelölteket válasszuk ki.

Megelégedésünkre szolgál, hogy ezt a stábot a Smart Staffnak köszönhetjük. Zoltán végig nagyon ő szinte volt velem amikor feltárta a helyzetet. Én mindig elégedett voltam azzal amit korábban kaptam, de ő megtalálta azokat a problémákat amiket érdemes kiküszöbölni és amin érdemes javítani. Tehát ez egy olyan tükörkép volt, amit minden cégvezető megköszön hogy ha kap ilyet. A Smart Staff már csak olyan jelölteket adott nekünk tovább, akikre ők voksoltak. Aztán már sokkal könnyebb volt az én dolgom.

Weiler Péter
CEO, Habostorta Kft.
Exit mobile version