Váltanál? Válassz a top állások közül!

Váltanál? Válassz a top állások közül!

 

A válság nem a véget jelenti! Most is vannak keresett szakmák.
I. Az értékesítők eladási képessége a mai gazdasági helyzetben minden iparágban nyerő tulajdonság. Minden céget elsősorban a bevételnövelés érdekel. A multiknál nyílik a legjobb esély a sales karrierre. Hogyha nem tompa fényű a tekinteted… szóval ha szikrázik a szemed és nem kifogásokat gyártasz, akkor területi képviselőként indulhatsz, majd feljebb lépve key account managerként, még feljebb lépve sales managerként , sales vezetőként tudsz karriert építeni.
Kezdő kereset (területi képviselőként multinál, kereskedelemben): bruttó 240 ezer Ft
3 év múlva: bruttó 350 ezer Ft
Mérnök – értékesítők. Ők soha sincsenek elegen. A mérnöki és az értékesítői hozzáállás nem járnak kéz a kézben. Így olyan embert találni, aki mindkét szempontból megfelel, más szakmákhoz képest még a fejvadász számára is több időt igényel.
Kezdő fizetés: bruttó 200 ezer Ft
3 év tapasztalattal: bruttó 350 ezer Ft
Ami kell hozzá: mérnöki alapdiploma (7 félév).
Azt tudjátok, hogy nincs egy egyetemen sem értékesítő képzés?! Akkor szerintetek mégis honnan jönnek a jó salesesek?
II. Az online tartalmakkal foglalkozó munkakörök  biztos és jól kereső állást jelentenek.
Nő a kereslet a keresőmarketing szakértők (seo expert) iránt. Az USA-ban nem ritka az évi 100-200 ezer dollár közötti fizetés sem.
Kezdő fizetés: 300 ezer Ft
3 év tapasztalattal: 600 ezer Ft
És mi kell hozzá? Alap programozási, webes ismeretek. Nem előfeltétel a diploma, sokkal többet számít a naprakész gyakorlat és a webmánia.
A SEO expertekhez hasonlóan a  multimédia fejlesztők szakmája is felfelé ível. A webre fejlesztett alkalmazások nélkül ma már nincs igazi business. Egyetértetek?
Kezdő fizetés: bruttó 250 ezer Ft
3 év tapasztalattal: bruttó 500 ezer Ft
Ami kell hozzá: programozási, webes ismeret. Itt sem előfeltétel a diploma.
No és mit érne a site tartalom nélkül? Nő az igény az internetes tartalom menedzserek (content manager) iránt, mert hiány van olyan szakemberekben, akik valóban értenek az online felületre specializált tartalomfejlesztéshez. Ha tudsz magyarul írni, és tudod, hogy az online olvasók szkennelnek… Na, szóval ez az egész más, mint a print és ha nemcsak közhely szinten vágod a web 2.0-t, akkor máris van állásod.
Kezdő fizetés: 180 ezer Ft
3 év tapasztalattal: 260 ezer forint
III. A mérlegképes könyvelők is a fehér hollók közé tartoznak. Folyamatosan keresik azokat, akik minimum egy OKJ-s tanfolyammal rendelkeznek. Tudjátok, hogy a mérlegképes könyvelői állás betöltéséhez nem szükséges diploma? Ez főleg azoknak jöhet jól, akiket nemrég bocsájtottak el, mert egy átképzéssel máris jól kereső állásokra pályázhatnak. Tehát mi kell hozzá? Csak egy mérlegképes könyvelői tanfolyam és sikeres vizsga.
Kezdő fizetés: bruttó 200 ezer Ft
3 év tapasztalattal: bruttó 400 ezer Ft
Könyvvizsgáló pozíciókhoz hosszabb út vezet. Közel 600 ezer forintért végezhető el egy hároméves tanfolyam és ez előtt még pénzügyi-számviteli diploma, mérlegképes könyvelői képesítés és három év szakmai gyakorlat is kell.
Kezdő fizetés könyvvizsgáló multinál: bruttó 220 ezer Ft
3 év tapasztalattal: bruttó 500 ezer Ft
Kontrollernek lenni fontos döntéstámogató, pénzügyi elemzői munkakört jelent, amihez kell még  közgazdasági diploma, pénzügyi vagy számviteli képzés is. Viszont megéri a sok fáradalom, sok kontrollerből lesz ugyanis később pénzügyi igazgató.
Kezdő fizetés: bruttó 190 ezer Ft
3 év tapasztalattal: bruttó 350 ezer Ft
A teljes listát megtekinthetitek a Haszon magazin weboldalán.

Hajdu Zoltán