Smart Staff

Megjelenéseink

2017-ben a Smart Staff megjelentette az Immunis változásra könyvet, amely a Harvard Business School szerzőinek,Robert Kegan és Lisa Lahey kutatásait tartalmazza.Ez fontos része a Smart Staff vezetői képzéseinek és értékesítési fejlesztéseinek, alábbi logóra kattintva beleolvashat a nagysikerű könyvbe.

              

2017-ben a TrendFm-en a HR stratégiáról 10. adásban mutattuk be azt, hogy a munkavállalók és a munkaadók miért kerültek egy hajóba.., azaz közel hasonló helyzetbe, és mit kezdjenek a cégvezetők azzal, hogy megerősödött a munkavállalók tárgyalási pozíciója.

És újra mérlegre került a felsőoktatás, ahol Hajdu Zoltán elmondta a radikális véleményét az oktatás mulasztásairól és arról, hogy ha nem történik sürgős változás, hasonlóan a finnországi vagy észtországi reformokhoz, akkor fiataljaink és az országunk lefog szakadni. XIV. Felsőoktatási Média Konferencia első kerekasztal-beszélgetés, 2015. 04. 23.

 

Hol tart ma a magyar felsőoktatás? Mennyit ér a munkaerőpiacon a diploma? Mire ad választ a duális képzés?

Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az április 23-án a Design Terminálban megrendezett XIV. Felsőoktatási Média Konferencia első kerekasztal-beszélgetése. Gondolatébresztőként dr. Szabó István, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának dékánja mutatta be, hogyan változott a felsőoktatás a rendszerváltás óta, míg Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Hajdu Zoltán fejvadász, a Smart Staff Kft. ügyvezetője arról beszélgetett: hogyan hidalható át a felsőoktatás és a munka világa közötti szakadék.

Hogyan állunk, ha mérlegre tesszük a felsőoktatást? – tette fel a kérdést nyitóbeszédében dr. Szabó István. Mint mondta: a rendszerváltás óta már három felsőoktatási törvényt – 1993, 2005, 2011 – éltünk meg és megszámlálhatatlan módosítást, amelyek mind alakították a felsőoktatás képét, teljesítményét.

A pozitívumok között említette, hogy a 2005-ös felsőoktatási törvény beengedte a főiskolákra és az egyetemekre a hallgatókat, tömegessé vált a felsőoktatás. A bolognai rendszer is jó, csak gyors volt az átállás, nem tudtak felkészülni az egyetemek, gyakori hibaként az öt éves képzésből túl sok mindent gyömöszöltek be BA-képzésbe – mondta az előadó.

Dr. Szabó István a most bevezetett duális képzést is mérlegre tette. Mint mondta: a gyakorlatorientáltság fontos, bár viszonylag gyorsan vezettük be, és veszélye lehet, hogy a hallgatók olyan sok órában dolgoznak és tanulnak, hogy nem lesz idejük szociális tevékenységre, kikapcsolódásra, társasági életre.

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke elmondta: nem elég gyakorlatorientált a magyar képzés, a felsőoktatás eltávolodott a gazdasági szektortól, és önálló életet kezdett élni anélkül, hogy együttműködött volna a gazdaság szereplőivel. Ezért szemléletváltásra van szükség a felsőoktatásban. A duális képzés nagyon jó, de nem jelent mindenki számára megoldást.

Nagy Zoltán, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.-től elmondta: elengedhetetlen az együttműködés a piaci partnerek és felsőoktatás között, ennek azonban több formája is lehet, melyek között a duális képzés csak az egyik lehetőség. A német mintára a Kecskeméti Főiskolán bevezetett modell nagyon jól használható, de nem csodaszer, és nem minden területen feleltethető meg. Zsuppán András, a Heti Válasz újságírója moderátorként arról is faggatta a kerekasztal résztvevőit, mennyit is érnek a munkaerőpiacon a magyar diplomák.

Hajdu Zoltán fejvadász válaszában kiemelte: nagyon fontos a diploma, ennél azonban jóval lényegesebb a rugalmasság kifejlesztése, a gyakorlat és a kezdeményezőkészség. Hangsúlyozta: a Google bizonyos csoportjaiban 14 százaléka a munkavállalóknak nem diplomás. Hogy akkor mi alapján választ az Apple és a Google munkatársat? – tette fel a jogos kérdést. Elsősorban a jelölt vízióját, az attitűdjét, a kitartását és a tapasztalatát nézik. Elvárásuk, hogy a jelentkező tudja, ismerje azt a vállalatot, ahova pályázik, értse meg a cég működési modelljét és találja meg azt is, hogy és hol tud ebbe hatékonyan bekapcsolódni. A fejvadász elmondta: sajnos itthon gyakori az, hogy úgy jelentkezik valaki egy állásra, hogy nem is ismeri az adott vállalatot. Így a munkaerőpiacon sokszor nem a diplomások arányával, hanem az attitűddel van a probléma.

Nagy Zoltán is kiemelte: nem az embert adja el a diploma, hanem az ember adja el a diplomát. Aki többet vállal, aki minél több szeletkét tesz hozzá tudásához, az könnyebben el tud helyezkedni és magasabb bérre számíthat.

A Smart Staff részt vett a Hunnovators konferencián San Franciscóban ahol Philip Zimbardo is előadott. (2015.Március)

Tovább a cikkre >>

A magyar innovációt méltatja Zimbardo

Kari Napok (2015. Április)

A Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett Kari Napok 2014 keretében a Smart Staff Kft.  előadást tartott, ahol Hajdu Zoltán a hallgatók munkatalálási esélyeit segítette.Hajdu Zoltán – Hogyan építsd meg a személyes márkádat és hogyan nyerd el az interjún a Neked való munkát?

Internet Hungary 2010-2011-2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018

Média Hungary 2010.-2017.

 

Internet Hungary 2008.-2018.

Tusnádfürdő Szabad Egyetem 2009.-2013., Smart Staff előadása:”Hogyan növelhetjük a foglalkoztatást a Kárpát-medencén belül?”

A 2011. július 5-én a Smart Staff támogatásával megrendezésre került “Stratégiai partnerek a láthatáron” transzdiszciplináris konferencia

Stratégiai Partner Képzés – Krigler Gábor
http://www.youtube.com/watch?v=h4oK0CTspkM
Stratégiai Partner Képzés – Velencei Jolán
https://www.youtube.com/watch?v=ESqodTrama4
Stratégiai Partner Képzés – Szilágyi Győző
Stratégiai Partner Képzés – Barra Mária

Stratégiai Partner Képzés – Stratégiai partnerek a láthatáron konferencia, 2011. 07. 05.

Youtube video >> 

Stratégiai Partner Képzés – Z. Karvalics László

Evolution 2012-2013-2014-2015-2016-2017

Stamford Central Eastern European Kereskedelmi Találkozó 2011, 2012.

http://www.ctceenet.org/2012/09/12/2nd-annual-central-and-eastern-european-trade-visit-2/

Brandtrend Gazdasági Rádión interjú Hajdu Zoltánnal a fejvadászatról és a jelöltek esélyeiről

http://www.youtube.com/watch?v=YZVyiS7pnhE

Tihanyi Kábel TV-s 2012. szeptemberi konferencián Hajdu Zoltán előadása a digitális eszközök használatáról

http://viewrz.com/video/smart-staff-kft-eloadas-2012-09-25-1

Reklámfeszt 2011., 2012.

http://www.reklamfeszt.hu/hr_temaju_konferencia.php

‘Mennyit érsz a munkaadónak?’ című kerekasztal beszélgetés vendégeinkkel!
A képen: Hajdu Zoltán (Ügyvezető – Smart Staff); Grátz Melinda – HR Manager – LG Electronics Magyar Kft.; Bierbaum Gyöngyi – HR Manager- Adidas;
Kerékgyártó Laura – HR Manager- Trilak / PPG Architectural Coatings EMEA;Trefán Krisztina – HR Manager – Arkon Zrt.

WorldBlu mínősítés 2012

Gazdasági rádió interjú: http://www.youtube.com/watch?v=kARq_1tv-BA

http://hvg.hu/karrier/20111215_merni_lehet_demokratikus_ertekek_munka

Mérni lehet a demokratikus értékeket a munkahelyeken

A hazai vállalatoknál is mérni lehet a jövőben a demokratikus értékeket, miután magyar taggal bővült az amerikai WorldBlu tanácsadói hálózata. A 2007 óta működő, több mint 60 országot tömörítő szervezet küldetése, hogy minél több munkahely működjön demokratikus elvek szerint világszerte.

Szívesebben dolgoznak az emberek egy olyan szervezetnél, ahol figyelembe veszik véleményüket és valóban számítanak. Ezeket a szempontokat értékeli WorldBlu Most Democratic Workplaces™ tanúsítványa is, amely kiválóan alkalmas az erős munkáltatói arculat (employer branding) kialakítására és értékelésére. A világszervezet évente publikálja azon vállalatok listáját, amelyek biztosítják munkatársaik számára a szabadságot, így fokozva hatékonyságukat, versenyképességüket, illetve a bennük rejlő lehetőségek kibontakozását.

A WorldBlu azt állítja, hogy az igazán tehetséges munkavállalókat nem elég jól megfizetni. Ha azt érzik, hogy nap, mint nap használják a képességeiket, lojálisabbak lesznek és teljesítményük is nő, amely egyértelműen látszik a bevételeken is. A jelenleg WorldBlu tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek összesített éves bevétele meghaladja a 15 milliárd dollárt. A jövőben pályázó magyar vállalatok olyan tagokhoz csatlakozhatnak majd, mint a Groupon, a Hulu, a Zappos.com, a HCL vagy az AIESEC. Tovább a cikkre>>

http://hetivalasz.hu/uzlet/a-szabadsag-a-munkahelyen-tobbe-nem-alom-43807

A szabadság a munkahelyen többé nem álom

A WorldBlu 2007 óta évente publikálja azon vállalatok listáját, amelyek biztosítják a munkatársak számára a szabadságot a munkahelyen, így fokozva a hatékonyságukat, versenyképességüket és az emberekben rejlő lehetőségek kibontakozását.

Nagyobb szabadság, nagyobb hatékonyság

A WorldBlu Most Democratic WorkplacesTM tanúsítvány kiválóan alkalmas az erős munkáltatói arculat (employer branding) kialakítására, hiszen a munkavállalók szívesebben dolgoznak egy olyan szervezetnél, ahol figyelembe veszik véleményüket és valóban számítanak. Az igazán tehetséges munkavállalókat nem elég csak jól megfizetni. Ha azt érzik, hogy nap, mint nap használják képességeiket, lojálisabbak lesznek és teljesítményük is nő. Az elégedett munkavállalók teljesítmény-növekedése egyértelműen látszik a bevételi számokon is. A jelenleg WorldBlu-tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek összesített éves bevétele meghaladja a 15 milliárd dollárt. A pályázó magyar vállalatok olyan tagokhoz csatlakozhatnak és oszthatják meg velük tudásukat, mint a Groupon, a Hulu, a Zappos.com, a HCL vagy az AIESEC. Tovább a cikkre>>


http://www.metropol.hu/itthon/cikk/824043

Hajdú Zoltán: Tükörkép
Egy, a médiapiacon már komoly múlttal rendelkező tréner- és fejvadászcég, a Smart Staff Kft. vezetője­ként nagy lépésre szánta el magát: 2012. november­é­ben csatlakozott a Blu100-hoz, azaz a WorldBlu tanács­adóinak százfős cso­portjához. Ennek köszönhetően mára már Magyarországon is lehetővé vált a WorldBlu tanúsítvány megszerzése.
Kik pályázhatnak a címre, és miért fontos bekerülni?
– Erre a címre olyan vállalatok pályázhatnak, amelyek legalább egy éve léteznek és minimum öt főt foglalkoztatnak. A WorldBlu List of Most Democratic Work­-places™ 2019-es tagságra  2019. január 31-ig jelentkezhetnek.

Előadás a Kormányzati Karrier Expo 2011. / és Hajdu Zoltán interjúja a Kossuth Rádióban

https://soundcloud.com/smartstaff/mr1-kossuth-radio-hajdu-zoltan-worldblu-interju

Hajdu Zoltán kábel tv sales stratégiai előadása a Mediaplatform konferencián 2013. szeptember 23.

CVand More interjú Hajdu Zoltánnal a médiapiaci szakemberek álláskeresési helyzetéről

Miben tudunk segíteni?

Megvizsgáljuk a Jelöltek szakmai tapasztalatait, projektjeit, korábbi konkrét felelősségeit és részletes professzionális teljesítményét. Vezetői és szolgáltatási területen szerzett tapasztalatunk biztosítja számunkra, hogy a legjobb jelölteket válasszuk ki.

Megelégedésünkre szolgál, hogy ezt a stábot a Smart Staffnak köszönhetjük. Zoltán végig nagyon ő szinte volt velem amikor feltárta a helyzetet. Én mindig elégedett voltam azzal amit korábban kaptam, de ő megtalálta azokat a problémákat amiket érdemes kiküszöbölni és amin érdemes javítani. Tehát ez egy olyan tükörkép volt, amit minden cégvezető megköszön hogy ha kap ilyet. A Smart Staff már csak olyan jelölteket adott nekünk tovább, akikre ők voksoltak. Aztán már sokkal könnyebb volt az én dolgom.

Weiler Péter
CEO, Habostorta Kft.
Exit mobile version