Scott Belsky, Megvalósítás

Scott Belsky: MEGVALÓSÍTÁS – Hogy az ötlet, valóra váljon!

covers_154547

A szerzőről: Scott Belsky, alapító, CEO, Behance.net

Scott Belsky abban hisz, hogy a legnagyobb áttörések és újdonságok olyan kreatív szakemberek  és csapatoknak köszönhetőek, akik egyben kivételesen produktívak is. A Behance alapítója és vezetője szakmai munkásságát arra tette fel, hogy megszervezze a kreatív szakmát: egy olyan platformot hozott létre, mely kreatív szakemberek, csapatok és hálózatok összefogásával keresi a megoldásokat és jó gyakorlatokat az ötletek megvalósításához.

Wall Street Journal Bestseller

Scott Belsky Megvalósítás – A könyv, amellyel az Ön csapatának ötletei ezentúl megvalósulnak

Hajdu Zoltán és a Smart Staff támogatta Scott Belsky magyarul megjelent könyvét. Belsky egy olyan platformot hozott létre, mely kreatív szakembereket, csapatok és hálózatok összefogásával keresi a megoldásokat és jó gyakorlatokat az ötletek konkrét és sikeres megvalósításához.

1.     Ugye Ön is érezte már, hogy

 • támadt egy jó ötlete, de nem valósult meg
 • a nagy elhatározás után, elhalt egy projektje
 • nem volt meg a megfelelő csapata a megvalósításhoz
 • a limitált idő miatt nem valósult meg egy ötlete

2.     Mit szeretnénk adni Önnek?

A  megvalósítás könyv küldetése az, hogy Ön ki tudja választani az életképes ötleteket és azok ne haljanak el, hanem valósuljanak meg. A könyv megtanítja, hogy hogyan érheti el az 1% ötlet, 99% magvalósulás képességét.

3.     A könyvről:

 

Kreativitás és produktivitás.

 • Ma a munka világában kívánatosabb értékek, képességek, mint valaha.
 • De mit is jelentenek valójában ezek a jól hangzó szavak?
 • Vajon az improvizáció és az intuíció, a kreativitás jellemzői, párosulnak-e kezdeményezőkészséggel és produktivitással?
 • Aki kreatív, az lehet egyben produktív is?
 • A kreativitás dicséretes tulajdonság, de mekkora a tényleges jelentősége a siker szempontjából?

 

Az ötletek értéktelenek, ha nem tudod őket megvalósítani.

 • „A valóság az, hogy a legtöbb ötlet sosem valósul meg. Téves az az elképzelés, hogy egy jó ötlet elég a sikerhez vagy a gazdagsághoz. A leginnovatívabb vállalatok, mint az IBM, az Apple vagy a Disney gyakorlata is azt mutatja, az ötlet fontos, de a sikerhez ez csak az első lépés” – állítja Scott Belsky, a kreatív szakma egyik jelentős platformjának, a Behance-nek az alapítója és vezérigazgatója.
 • A kreativitás és a megvalósítás két, merőben eltérő gondolkodásmódot, különböző szakembereket és másféle munkaszervezést követel. Scott Belsky kreatív csapatokkal és sok száz szakemberrel folytatott interjúi alapján állította össze könyvét.
 • Rengeteg konkrét példán keresztül, élvezhető stílusban egy gyakorlati útmutatót ad ahhoz, hogy elképzeléseinket fegyelmezetten, az elkerülhetetlen akadályok dacára is elkötelezetten valósítsuk meg úgy, hogy a valóban jó ötletek ne csak füstbe ment tervek legyenek, hanem látható eredménnyel végződő sikersztorikká váljanak.

 

A szerző szerint a siker 1% ötlet – 99% megvalósítás.

 • Vagyis az ötletnél sokkal fontosabb annak a platformnak a megszervezése, amelyen elképzeléseinket megvalósítjuk. A siker képlete tehát:

100% SIKER = (1%) ÖTLET + (99%) SZERVEZETTSÉG + CSAPAT + VEZETÉS

 • Az ötlet a siker katalizátora, amely szükséges, de nem elégséges. Az életben minden ötlet egy projekt, amelyet csak fegyelemmel és figyelemmel lehet végrehajtani. Belsky, mint egy jó edző, bekiabál, akcióra szólít fel és kirángat a kreatív lét kényelméből.

A könyv azoknak szól, akiknek volt már legalább egy jó ötlete, de nem sikerült azt megvalósítani.

“Ideas are easy. Implementation is hard. This book helps you with the hard part” — Guy Kawasaki, Co-founder of Alltop, Former Apple Chief Evangelist

Miben tudunk segíteni?

Megvizsgáljuk a Jelöltek szakmai tapasztalatait, projektjeit, korábbi konkrét felelősségeit és részletes professzionális teljesítményét. Vezetői és szolgáltatási területen szerzett tapasztalatunk biztosítja számunkra, hogy a legjobb jelölteket válasszuk ki.

Megelégedésünkre szolgál, hogy ezt a stábot a Smart Staffnak köszönhetjük. Zoltán végig nagyon ő szinte volt velem amikor feltárta a helyzetet. Én mindig elégedett voltam azzal amit korábban kaptam, de ő megtalálta azokat a problémákat amiket érdemes kiküszöbölni és amin érdemes javítani. Tehát ez egy olyan tükörkép volt, amit minden cégvezető megköszön hogy ha kap ilyet. A Smart Staff már csak olyan jelölteket adott nekünk tovább, akikre ők voksoltak. Aztán már sokkal könnyebb volt az én dolgom.

Weiler Péter
CEO, Habostorta Kft.