Know-how

A HR, a humán tőke, a személyiség- és szervezetfejlesztés területén több könyvet megjelentettünk, így tréningjeink során magyarul is elérhetővé válnak a gyakorlatban alkalmazható külföldön is bevált tudásanyagok és módszerek. Nézze meg a három, általunk támogatott könyvünket (Énmárka, Megvalósítás, Immunis a változásra), a 90 napos sikernapló saját kiadványunkat, a rádió műsorunkatvideóinkat , szívesen vesszük, ha megkeres bennünket egy személyes bemutatkozás miatt.

Miért lehet ez hasznos Önnek? Mert a legtöbb ügyfelünk kérdése az, hogy a csapatuk miért áll ellen még az őket szolgáló változásoknak is.

Magyarországon csak a Smart Staff biztosítja ügyfeleinek a Harvard Business School által kidolgozott, Immunity to Change (Immunis a változásra) módszert.

Változni vagy nem változni?.., és a nem változással időt, lehetőséget és pénzt veszíteni, ez a munkavállalókat és a vezetőket feszítő nehéz stratégiai kérdés, hiszen mindenkinél jelentkezik előbb-utóbb igény a változásra.

Olyan krízishelyzetekben például, amikor a tehetséges munkatársak elhagyják a szervezetet, csökken az ott dolgozók motivációja, gyakoriak a kifogások, erősödnek a kommunikációs konfliktusok, esetleg nem sikerül elérni a felső vezetés vagy tulajdonosok által kitűzött stratégiai célokat.

Az is a változási igényt jelzi, amikor az adott cég munkatársai nem a képességeik szerint elvárható módon működnek, sem a munkaadójuk érdekeit, sem a sajátjukat nem tartják szem előtt. Azonban hiába a sürgető változási igény a vezetők vagy akár a munkatársak részéről, ha nincs meg hozzá a hatékony változási stratégia.

A  Smart Staff által képviselt „Immunis a változásra” vezetői tréningekkel belátható időn belül, tartós eredmények érhetők el.

Hogyan érjük el ezt? Úgy, hogy megtanítjuk a résztvevőknek a változást elősegítő nézőpontváltást, a változás útjában álló akadályokkal kapcsolatban új és pozitív sztorit dolgozunk ki, ezt a változási stratégia és a képzés végére egy hatékony akcióterv kidolgozása követ, amelyet vezetőket segítve utánkövetünk.

Miben tudunk segíteni?

Megvizsgáljuk a Jelöltek szakmai tapasztalatait, projektjeit, korábbi konkrét felelősségeit és részletes professzionális teljesítményét. Vezetői és szolgáltatási területen szerzett tapasztalatunk biztosítja számunkra, hogy a legjobb jelölteket válasszuk ki.

Megelégedésünkre szolgál, hogy ezt a stábot a Smart Staffnak köszönhetjük. Zoltán végig nagyon ő szinte volt velem amikor feltárta a helyzetet. Én mindig elégedett voltam azzal amit korábban kaptam, de ő megtalálta azokat a problémákat amiket érdemes kiküszöbölni és amin érdemes javítani. Tehát ez egy olyan tükörkép volt, amit minden cégvezető megköszön hogy ha kap ilyet. A Smart Staff már csak olyan jelölteket adott nekünk tovább, akikre ők voksoltak. Aztán már sokkal könnyebb volt az én dolgom.

Weiler Péter
CEO, Habostorta Kft.