Karrier tanácsadás, állásinterjú felkészítés

Álláskeresés

Business group clapping

A megfelelő tapasztalattal és képességgel a megfelelő munkahelyen dolgozni. Mindenkinek ez az álma és célja. Nekünk pedig fő feladatunk, hogy a Munkaadók elvárásait a Munkavállalók igényeivel összeegyeztessük. Ezeket biztos, hogy már hallottad más állásközvetítő cégektől is, viszont itt és most kipróbálhatod és meggyőződhetsz arról, hogy a SMART módszer hatékonyan oldja meg az álláskérést. Ahhoz, hogy az ideális állás keresése sikeresen működjön, két dologra van szükség: a szokásosnál részletesebb SMART kérdőívre, és a szokásosnál pontosabb információkra arra vonatkozóan, hogy mit vár el a jövőbeli Munkaadód.

„Csak haladóknak”. Szlogenünk is mutatja, hogy olyan Jelölteket várunk, akik az életben haladni szeretnének. Ezt a meggyőződésünket megbízóink – a jövőbeli Munkaadód – is tudják, ezért sok a jó állás nálunk. Ezért a mi célunk a képességeidnek megismerése és strukturált prezentálása Megbízóinknak.

Azonban mielőtt az állások böngészéséhez kezdenél, tanácsoljuk, hogy tisztázd magadban 1-3-5 éves bontásban céljaidat, felkészültséged, határozottságod, és csak ezután fogj neki a keresésnek. Ezáltal a SMART kérdőív kitöltése is egyszerűbb lesz, hiszen a kitöltés után Te is jobban fogod látni felkészültségedet, és hogy milyen állás is felelne meg a legjobban.

A honlapunkon található állásajánlatok között böngészve reméljük, Te is megtalálod a megfelelő munkahelyet. Amennyiben szeretnél jelentkezni valamelyik hirdetésre, néhány kattintással megteheted ezt, de mi inkább a kérdőív kitöltését javasoljuk. A klasszikus és időigényes álláskeresést összehasonlítva a SMART technológiájú kereséssel olyan, mint például fax helyett e-mailben kommunikálni.

A klasszikus online álláskeresés lehetőségét korlátozott ideig – még néhány hónapig – biztosítjuk számodra, amíg az új, SMART technológia alapú matching ismertebb és elfogadottabb lesz Megbízóink és Jelöltjeink által. Egy speciális, SMART kérdőív kitöltésével kerülsz be adatbázisunkba, melynek nagy előnye, hogy pontos képet kapunk arról, hogy milyen munkahely felelne meg a leginkább.

Rendszerünk nem igényel önéletrajzot és motivációs levelet, bár opcionálisan feltölthetők ezek is, amennyiben a klasszikus online álláskeresést választod, ezekre ténylegesen az általunk elősegített állásinterjún lesz majd szükséged. Jelentkezésed elküldése után a legrövidebb időn belül értesíteni fogunk.

Amennyiben jelenlegi állásajánlataink nem elégítik ki igényeidet, regisztrálhatsz oldalunkra. Ebben az esetben biztosítva leszel arról, hogy a legközelebbi, a Te felkészültségednek legjobban megfelelő ajánlat esetében a neved fog az elsők között szerepelni. A megoldásokban gondolkodó profik nálunk válság idején is biztos munkahelyre találnak.

 

Miért készülj fel állásinterjúkra ?

Mert a munkaadók olyan munkavállalókat keresnek, akik komolyan veszik magukat, munkájukat és karrierépítésüket. Felkészítő konzultációinkon a segítségeddel kiderítjük, hogy mire vagy képes. Miben vagy tehetséges és mi iránt vagy motivált igazán. Rendeld meg a felkészítő konzultációt, mert a feladatok elvégzése után jobb esélyekkel fogod elnyerni azt az állást, amelyben valóban jól tudsz teljesíteni.

Miért kell az állásinterjúkra tudatosan és minél jobban felkészülni?

Azért, mert a szaksajtó szerint ma már nagyon komoly konkurenciaharc van az álláspiacon, emiatt komoly meccseket kell vívni egy adott munkáért! Ha ez így van, akkor feltehető a kérdés: Ki látott sportolót edzés nélkül versenyen elindulni?

A Smart Staff fejvadászcégként való működése során gyakran észleltük azt, hogy nemcsak a pályakezdők, vagy a már néhány éves szakmai múlttal rendelkezők, hanem még a tapasztalt vezetők esetében is jól jön a felkészítés, mivel még azok a jó szakemberek is, akik több évet töltenek el egy adott munkakörben, természetes módon elfelejtik azt, hogyan kell az interjún tudatosan, csak a kérdésekre koncentrálva válaszolni.

Az állásinterjúkra felkészítő szolgáltatásaink legnagyobb értéke az, hogy lehetőséget kapsz „kockázat nélkül” megmérettetni magad egy igazi interjúhelyzetben. Továbbá, a telefonos vagy személyes próba interjút követően rövid írásbeli visszajelzést kapsz az interjún való szereplésedről és a megoldásokról.

 

Job Review

Természetesen ma már az álláskeresők többsége átgondolja életrajzát, mondanivalóját, felkészül az interjúra, információkat keres a jövőbeni munkaadójáról, érdeklődik a megpályázott munkakörhöz tartozó feladatok iránt. Mégis előfordul, hogy amikor belépnek a HR-es ajtaján, az interjú közben mégsem egy igazi győztes nyugodt önbizalmát sugározzák, hanem elveszítik szakmai alapokon nyugvó magabiztosságukat, és így alapos felkészülésük dacára sem hozzák a kívánt eredményt, amikor az interjúztatóval szembesülnek. Ennek egyik oka az, hogy az álláskeresők nem tudják, milyen gyakran alkalmazzák a jövendő munkahelyük képviselői a stressz-interjú technikát.

A másik gyakran előforduló oka a stresszhelyzetnek azok a nehezebbnek tűnő kérdések, melyekre a jelölt nem készült fel. Pl. „Melyek az Ön igazi erősségei két tömör mondatban kifejtve? Mi az Ön tényleges karriercélja, hova szeretne cégünk segítségével eljutni?” Stb.

Pedig a munkáltatók előszeretettel alkalmaznak ilyen és ennél nehezebb kérdéseket a jelöltek tesztelésére, viszont a pályázók közül azt sokan elfelejtik, hogy ezekre a kérdéseket még az interjú előtt meg lehet ismerni és igenis fel lehet rájuk készülni! A lényeg persze nem azon van, hogy a felkészítőnk után hogyan próbálja manipulálni a válaszadó jelölt a kérdező munkaadót, hanem azon, hogy az interjúra való felkészülés során és az ezt követő saját egyéni felkészülésén a pályázó tisztába jöjjön saját igazi képességeivel, céljával, terveivel és ezeket jelenítse meg minél profibb módon az igazi, tétre menő interjún.

Fejvadász tapasztalatunk alapján elmondható, hogy bizonyos munkaadók vagy éppen maguk a fejvadászok azért hozzák kérdéseikkel zavarba a jelölteket, stresszhelyzetet idézve elő, mert tudják, hogy a valós élet is számos stresszhelyzetet fog a jelölt számára tartogatni és tudják azt is, hogy a már gyakran elcsépelt felelősség szó egyben azt is jelenti, hogy nehéz kérdésekre feleletet kell tudni adni…

Véleményünk szerint ezért nem elítélni kell az interjúztatókat, hanem a komolyan pályázóknak a profi sportolókhoz, igazi vezetőkhöz hasonlóan fel kell készülniük a váratlan helyzetekre, kérdésekre is. Mi a SMART próbainterjúk során az eddigi fejvadász tapasztalatunkat tükröző valós szituációkat modellezünk, majd a pályázóval közösen kiértékeljük a válaszait. Ezután a jelölt erősségeit és a gyengeségeit figyelembe vevő konkrétumokra összpontosító megoldásjavaslatokat teszünk.

Magyar nyelvű személyes interjú felkészítés

Young business woman greeting

Mindenki emlékszik arra, hogy korábbi munkahelyei „elnyerésekor” milyen volt az a bizonyos sorsdöntő állásinterjú, amelynek során ő lett a nyertes. Mivel az emberek tisztában vannak azzal, hogy nagyon sok múlik ezen, ezért az állásinterjú a legtöbb pályázó számára igazi stressz-forrás, hiszen egy életút, egy karrier múlhat a jó vagy rossz szereplésen.

A potenciálisan jó szereplés a képességek, tapasztalat valós prezentálását jelenti az interjún. A jó szereplés esélye nagy részben a felkészüléstől függ, hiszen a személyes állásinterjú már eleve a kiválasztási folyamat pozitív része, ugyanis keveseket hívnak be személyes interjúra és az a jelölt, akit behívtak, arra kap lehetőséget, hogy személyesen is meggyőzze potenciális munkaadóját arról, hogy mennyire alkalmas a meghirdetett állás betöltésére.

Ezenkívül a jelölt az első interjút követő állásinterjúk során (jellemzően 2-3 interjúra kell számítani) több, a jövőjére nézve fontos kérdésről fog tárgyalni, például az új fizetésének pontos mértékéről, a béren felüli juttatási csomagról, illetve pontos munkaköri feladatairól. Az interjú felkészítés során is felhívjuk az álláskeresők figyelmét arra, hogy egész más a tematikája az első, második, harmadik állásinterjúnak (tudunk olyan interjúról, amikor a jelölt harmadik interjújának időtartama a béralkuval együtt 4 órás interjú volt). A jelöltek felkészülési programjában ezeket javasoljuk elkülöníteni, mert vannak olyan jelöltek, akik túljutnak az első fordulón és mégis a második fordulóban olyan tények hosszas kifejtésével (overselling) veszik el az interjúztató idejét és figyelmét, amelyek már az első fordulóban kifejtésre és az interjúztató által méltányolásra kerültek.

Az állásinterjú felkészítő tréningünkön több fontos dologra hívjuk fel a jelöltek figyelmét, amelyek közül néhányat most megemlítünk. A jelöltekkel tudatosítjuk a próbainterjún elhangzott saját kifogásaikat, felkészítjük a jelöltet ezeknek az éles interjú előtti megszüntetésére, a kifogások mögötti igazi okok tisztázására.

Amennyiben a kifogások és ezek okai nincsenek tudatosítva és megoldási formulákkal „kezelve”, akkor lehet esetleg jó a jelölt szerepjátszásban, de a kifogásai az éles interjú közben „szivárogni” fognak. Egyébként is csak a jelölt személyiségével és képességeivel összhangban levő szerepvállalást javasoljuk, mert köztudottan a lufik sorsa az, hogy kipukkadnak. Indokolt esetekben a jelöltet ösztönözzük önkorlátozó sémáik (pl. válság mentalitás) helyettesítésére győztes sémákkal és egy alapvetően győztes hozzáállás kialakítására.

Mi egyértelműen megoldás központúságot javaslunk és gyakorlunk a problémákban, kifogásokban való dagonyázás helyett. Nagyon gyakran a jelöltek mellőzik az aktív hallgatást, az interjúztatóra való tudatos figyelést és kérdések feltételét. Sokszor hallottuk már interjúk után, hogy a jelölt azzal érvvel, hogy az interjúztató nem beszélt egy számára fontos kérdésről, és amikor rákérdezünk, hogy akkor miért nem kérdezett erre rá a jelölt az interjúztatónál, akkor nem kapunk rá választ.

Az előbbiek mellett természetesen felmérjük a pályázó jövendőbeli munkaadójával, az értékesített szolgáltatásokkal való azonosulás mértékét is, hiszen ez az egyik fontos tényezője a motiváltságának.

Az állásinterjú tréningünkön nagyon sok olyan fontos kérdésről beszélünk még, amelynek kifejtésére itt nincs elegendő helyünk.

Magyar nyelvű interjúra felkészítés: 60 perces interjú és az interjún elhangzottak megbeszélése.

Magyar nyelvű telefoninterjú felkészítés

A telefonos interjúra való felkészítés, olcsóbb és két esetben javasoljuk igénybevételét, hogyha nem érsz rá a személyes interjúra, vagy ha célzottan csak a telefonos interjúztatásra akarsz felkészülni. A válság óta minden állásra nagyon sok a túljelentkezés, ezért egyre több munkaadó és fejvadász a személyes interjú előtt rövidebb telefonos interjúval szűri a pályázókat. Tudjuk, hogy ma már mindenki mennyire elfoglalt, ezért a Skype vagy hagyományos telefonos interjúnk a megoldásunk azokra az esetekre, amikor nem érsz rá a személyes interjúra.

A telefonos interjú során a személyes interjúnál már említett tényezőkön kívül kiemelten felmérjük a jelölt telefonon keresztül megnyilvánuló hozzáállását. Amint azt már blogunkban is kifejtettük szerintünk, a nyerő, problémamegoldó hozzáállás mindig egy döntés kérdése, viszont a nem megfelelő hozzáállásnak telefonon még nyilvánvalóbb jelei vannak (unott hangszín, a jelölt ideges közbevágásai a kérdezőnek a nyugodt és figyelmes végighallgatás helyett. stb.)

Egy komoly munkahely elnyeréshez a győztes és problémamegoldó hozzáállás abszolút szükséges és már a HR-essel folytatott telefonos interjú során kézzelfogható előnyökkel bírhat, hogyha a jelölt erre fel volt készítve és tudja, hogy hogyan kell fogadnia a HR-es hívását.

Másik fontos szempont: a telefoninterjúkon már átesett pályázók tudják, hogy a telefoninterjúk lényegesen nehezebb, stresszesebb helyzetet teremtenek elő a hagyományos interjúkkal szemben, mivel testbeszéd és szemkontaktus nélkül kell telefonon egy idegen embert meggyőzni szakmai alkalmasságunkról és idegen nyelvű tudásunkról.

Tehát jó, hogyha Te is tudod, hogy a munkaadók alkalmazzák a telefonos interjúkat, de vedd azt is figyelembe, hogy ezt csak előszűrésre használják. Ezért a nagyobb hatékonyság és az  esélyek maximalizálása érdekében javasoljuk, hogy a telefonos interjúfelkészítőnk után a személyes interjút is vedd igénybe.

Így, amikor élesben fogsz a munkaadónál telefonon vagy személyesen interjúzni, akkor mára felkészült profik nyugalmával hallgathatod a kérdéseket, előre tudni fogod, hogy mire számíthatsz, mire érdemes figyelni és a HR-es kérdései garantáltan nem fognak meglepetésként érni. Ez az interjú is a többi felkészítőnkhöz hasonlóan az igényeid függvényében megismételhető.

Magyar nyelvű telefoninterjúra felkészítés: 60 perces interjú és az interjún elhangzottak megbeszélése

 

Angol nyelvű személyes állásinterjú felkészítés

Amennyiben az interjú idegen nyelven történik, akkor ez tovább fokozza az előbbiekben leírt helyzet stresszességét, hiszen a legtökéletesebb angol nyelvtudás sem lehet elég a való életben ritkán előforduló kérdések határozott megválaszolására. Mint minden problémás helyzetre, erre is van megoldás: a fegyelmezett és tudatos felkészülés. Hiszen az állásinterjúnak ugyan nagy a tétje, de azért mégis csak egy, a valóságot megjelenítő kommunikációs szerepjáték, amelyhez a szükséges tárgyalási profizmus kevés, de tudatos gyakorlással elsajátítható.

Ennek a feltétele, hogy az edző, gyakorló partner legyen hiteles, főleg üzleti angolban legyen tapasztalata és életszerű feladatokat gyakoroltasson a jelentkezővel. Felkészült trénereink a 60 perces tréningeken kifejezetten erre a célra kidolgozott anyaggal felkészítenek, hogy a karriered szempontjából fontos tárgyaláson (állásinterjún) igazi profihoz méltóan tudj angolul is megjelenni és nyerni.

Angol nyelvű állásinterjúra felkészítés: 60 perces interjú és az interjún elhangzottak megbeszélése

 

Karrier tanácsadás telefonon vagy skype-on

A telefonos interjú felkészítéshez hasonlóan előfordulhat, hogy túl elfoglalt vagy, de mégis szeretnél néhány aktuális kérdésben a karrieredről egy szakemberrel beszélni. Igaz, hogy a telefon coaching sokkal kevésbé költséges, mert nem kell fizetned az utazási költséget és nem pazarlod az értékes időt, amíg a felkészítő helyszínére utazol, de ideális esetben a telefonos felkészítőt megelőzi legalább egy személyes találkozás, mert a telefonos felkészítő nagyon bizalmas. Az is igaz, hogy vannak olyan egyének, akik jobban megnyílnak telefonon, mint szemtől-szemben. Egyes emberekre felszabadítóan hathat, hogyha nem is tudja, látja, hogy kivel beszél.

A telefonos felkészítés során az előbbi pontban leírt személyes karrierépítési tréning vázlatos felsorolásánál említett kérdésekre összpontosítunk. Vedd figyelembe, hogy akkor érdemes a telefon coachingba nekifogni, hogyha legalább 60 percig nyugodt, külső zavaró tényezőktől mentes időt tudsz erre szentelni.

Telefonon vagy Skype-on történő karrierépítési konzultáció

SMART karrierépítési tréning

Leépítések, kirúgások, elbocsátások! Hogy is van ez? Az elmúlt néhány hónapban több ezren veszítették el megélhetésüket. A sokkoló hírektől eltekintve, érezte már azt, hogy milyen komoly nehézséget okoz az ideális munkahely megtalálása?

Nagyon sok az „állás” kereső és a túlkínálat miatt az igazán jó munkahelyeket még a válság előtti időknél is nehezebb megtalálni, mert fokozódni fog a Te, és minden munkavállaló versenyhelyzete. Ezért a munkahelykeresést is projektként érdemes felfogni, amelyben a pályázások, az interjúk stb. mind a projekt részei. A projektek szokásos jellemzőit cél, határidő, energia beosztás, fókusz stb. mind be kell tartani a hatékony álláskeresés során.

Fektess be a jövődbe, regisztrálj karrierépítési tréningre! A Smart Staff munkatársai 5-10 fős csoportok jelentkezése esetén, karrierépítési tréningeket szervez, ahol egy intenzív egynapos felkészítésben vesznek részt az eredményre törekvő jelentkezők!

Előadások, gyakorlatok

 1. Célok, keretek, normák, trénerek bemutatkozása – Miért kezdd el karriered újraépítését Velünk?
 2. Mit várnak a karrierjüket éíptők?
 3. USP definíció – Egyéni bemutatkozás (gyakorlat) Unique Selling Proposition-re.
 4. Saját SWOT analízis; szavak használata; motiváció, énkép; SMART célkitűzés; egyéni magán célok vs. vállalati célok; storyline…
 5. Hogy jelenik meg a Te USP-d az önéletrajzodban?
 6. Most már látjuk a CV írás fontosságát és az eddigi hibákat?
 7. Saját brand-ed – Énmárka, Brand You.
 8. Milyen fórumokon kell hirdetned magad? Netes munkakeresés: a LinkedIn használata
 9. Mit tegyél, ha már eljutottál az „állás” interjúra? Kommunikáció, kérdezéstechnika, asszertív kommunikáció szükségessége a munkapotenciálod értékesítése során.; Asszertív kommunikáció gyakorlása.; Kijelentések asszertív megfogalmazása.
 10. Állásinterjú: Tárgyalástechnika-bevásárló listák.
 11. Felkészülés a karrier tárgyalásra.; Felkészülés a Munkaadóból.; Konkrét Munkaadói bevásárló lista készítése.
 12. Karrier Tárgyalás felkészülés. – Pályázó és Munkaadó személyiség típusok, hogyan kommunikálunk velük?
 13. Konkrét állásinterjú példák személyiség típusokra és tárgyalási problémákra.
 14. Mik a legfőbb „állás” interjú tárgyalási-gondok konkrét Munkaadói esetekben? Hogyan javíthatjátok ki ezeket? Mit kellene nektek tenni, milyen adatokra van szükségetek? Mit kellene tenni, hogy javuljanak a tárgyalás kimeneteli eredmények?
 15. Karrier Tárgyalás – Munkaadói kifogás-kezelés; Hogy csináltuk eddig és mi az új módszer? A tudatalatti ellenállás, ellenérvelés kezelése; Pályázó haszonérvelése.

Célunk, hogy munkánkkal támogassunk a jövedelemtermelő képességed növelésében és céljaid elérésében!

 

Korábbi tréningjeink közül

Tekintsd meg az egyik tréningünkről készült videót. Ezen a tréningen egy új látásmódra ösztönöztük a résztvevőket, hogy hihetetlenül éles versenyben is megállják a helyüket a munkaerő-piacon. A következő három videó Hajdu Zoltán nagy sikerű előadásából mutat be részleteket.

Néhány vélemény, az egyik karrierépítési tréningünk után érkezett számos levélből

“Több álláskereséssel kapcsolatos ötleteket adó cégnél is voltam már, de egy sem hitette el velem azt amit Te, hogy meg is tudok szerezni egy nekem tetsző munkát.”
“Hasznosnak találtam, örülök hogy elmentem meghallgatni! Köszönöm!”
“Nagyon tetszett a tegnap délutáni tréning, mindenképpen küldjetek információkat a következőről.”
“Nagyon hasznos volt a tegnapi nap, rendkívül fontos információk és tapasztalatok birtokába jutottam, amiért ezúton is köszönet.”
“Nagyon köszönöm a tegnapi karrier tréning alatt kapott rengeteg jó tanácsot. Sokat segített, és egyben nagy lendületet adott! Köszönöm még egyszer pozitív életszemléletét és lendületét, az egész csapatnak!”
“A CV-s részt külön meg szeretném köszönni, nagyon sok hasznos info-t kaptam a helyes cv írásról. Amint elkészítem a sajátomat, feltöltöm az Önök honlapjára.”

Állásinterjú tanácsok

Igen, a meggyőző önéletrajz szerintünk a második fontos elem a kiválasztott munkahely megszerzéséhez. A jó CV szükséges, de nem elégséges feltétel. Ennél fontosabb a rendszerünkben található SMART kérdőív kitöltése, hiszen ez által jut el ahhoz a munkaadóhoz, aki éppen azt várja el, amit nyújtani tudsz. Ha meggyőzted a munkaadót, hogy érdemes Téged elhívni személyes találkozóra, akkor válik fontossá a szakmai életrajzod, hiszen ez alapján fog a beszélgetés lezajlani. Az interjú előtt készülj fel alaposan, azaz tervezz meg mindent. Az első találkozás nagyon fontos a további megítélésedben. Éppen ezért néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni.

1. Az alkalomhoz illően öltözz. Még ha a hétköznapi viseletet is részesíted előnyben, jövendő munkaadóidnak a megszokott viselet valószínűleg az öltöny, kosztüm, mindenképpen elegáns megjelenés. Jó benyomást kelt, ha így jelensz meg az állásinterjún. Szakadt farmer, viseltes póló, vagy annak a látszata, hogy épp most estél be az ajtón, nem kelt jó látszatot. És tudd: „Image is everything”.

2. Legyél nagyon pontos. Egy kis késés sem megengedett. Inkább érj oda 5 perccel hamarabb, mint hogy Rád várjanak fél órát. Ezzel is hangsúlyozhatod pontosságodat, amit nemcsak a munkában követsz, de a magánéletben is.

3. Készülj fel a cégből! Ma már a weben nagyon sok céginfó elérhető. Valószínűleg előfordul majd az interjún az a kérdés, hogy „Mit tud a cégünkről?”. Az interjúztatók pozitívan értékelik, ha erre nemcsak valami kitérő, általános választ kapnak. Így legalább nem kell majd olyan sok időt töltsenek a cég ismertetésével, ha felvesznek.

4. Kapcsold ki a mobiltelefont, mielőtt bemész az interjúra. Az interjúztatónak még megbocsátható, ha csörög a telefonja, de Neked, mint jelöltnek ezt nem fogják elnézni.

5. Ne játssz szerepet! Nyugodtan add Önmagad az állásinterjún, hiszen az interjúztatók tulajdonképpen erre kíváncsiak. A turpisságok előbb-utóbb kiderülnek, és ez nem vet jó fényt a jelentkezőre. Ugyanúgy, mint az önéletrajzban, emeld ki a pozitív és hasznos információkat, a nem releváns dolgok azonban maradjanak a háttérben. Sose hazudj!)

6. Ha valamit nem írtál le az önéletrajban helyhiány miatt, itt a lehetőség, hogy ezeket is kiemeld. Régen rossz, ha csupán annyit tudsz mondani az eddigi teljesítményedről, amennyit a munkaadó előzőleg már elolvasott.

7. Nyugodtan gondold ki előre, milyen kérdésekre milyen válaszokat akarsz adni. Ma már lehet tudni, mik azok az általános kérdések, melyek előfordulnak egy interjún, így fel lehet belőlük készülni. Ez nem azt jelenti, hogy be kell magolni a válaszokat, de ha helyben találod ki őket, lehet olyat is elmondasz, amit nem szeretnél.

8. A feltett kérdésekre adj logikus válaszokat. A szűkszavúság nem a legjobb belépő, a tömörség azonban kifejezetten jó pont. Válaszaidban ne azt emeld ki, amit nem tudsz, hanem arra reflektálj, amihez értesz. Minél több számszerűsített válaszod legyen, amelyben emeld ki eredményeid, ugyanúgy, mint a motivációs levélben.

9. Ne félj kérdezni. Ha már előre megfogalmaztad magadban a kérdéseket, valószínűleg az interjú izgalmai közben sem fogsz megfeledkezni róluk. Ha az interjú végén felteszed kérdéseidet, abból látják, hogy érdekel az ajánlat, és éppen ezért kérdezz rá olyan részletekre, melyekről az interjú során nem beszéltetek, de elkövetkező munkád során fontos lehet.

10. Végül, de nem utolsó sorban, mindig kérdezz rá, hogy mikor fogsz választ kapni. Így nem fogsz türelmetlenül ülni napokon keresztül a telefon mellett.

Tekintsd meg az egyik tréningünkről készült videót.

Ezen a tréningen egy új látásmódra ösztönöztük a résztvevőket, hogy hihetetlenül éles versenyben is megállják a helyüket a munkaerőpiacon. A következő három videó Hajdu Zoltán nagy sikerű előadásából mutat be részleteket.

Miben tudunk segíteni?

Megvizsgáljuk a Jelöltek szakmai tapasztalatait, projektjeit, korábbi konkrét felelősségeit és részletes professzionális teljesítményét. Vezetői és szolgáltatási területen szerzett tapasztalatunk biztosítja számunkra, hogy a legjobb jelölteket válasszuk ki.

Megelégedésünkre szolgál, hogy ezt a stábot a Smart Staffnak köszönhetjük. Zoltán végig nagyon ő szinte volt velem amikor feltárta a helyzetet. Én mindig elégedett voltam azzal amit korábban kaptam, de ő megtalálta azokat a problémákat amiket érdemes kiküszöbölni és amin érdemes javítani. Tehát ez egy olyan tükörkép volt, amit minden cégvezető megköszön hogy ha kap ilyet. A Smart Staff már csak olyan jelölteket adott nekünk tovább, akikre ők voksoltak. Aztán már sokkal könnyebb volt az én dolgom.

Weiler Péter
CEO, Habostorta Kft.