Válság ide vagy oda, az élet nem áll meg

Válság ide vagy oda, az élet nem áll meg

Az élet a gazdasági válság ellenére sem áll, még mindig vannak keresett szakmák, új álláshirdetések jelennek meg naponta és a jó szakemberekre is mindig szükség van.

A HR Portál hírei szerint is egyre nagyobb az igény a számviteli szakemberek, könyvelők, adószakértők, kontrollerek, elemzők iránt. Emellett az értékesítőket is sokan keresik. Pontosan a gazdasági helyzetből kifolyólag kell a cégeknek jobban, alaposabban odafigyelniük pénzügyi folyamataikra, melyre egy jó szakember elengedhetetlen.

A másik szektor, amely folyamatos hiányban szenved: az informatika. Egyre kevesebb informatikus kerül ki az iskolapadból, pedig igény lenne a fejlesztőkre. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége éppen erre hívja fel a figyelmet új kampányával, a „Született informatikus” néven futó projekttel, mely a fiatalokat próbálja visszacsábítani a néhány évvel ezelőtt még nagy népszerűségnek örvendő informatikus szakokra. Azok pedig, akik már most is az informatika területén belül dolgoznak, nem kell attól féljenek, hogy munka nélkül maradnak, az állásportálok hirdetései tele vannak IT és Telekommunikációs területű álláshirdetésekkel.

Amint az ezekből a tényekből is kiderül, a helyzet nem rózsás, de mint mindig, most is van megoldás. A szakemberek arra biztatják a jelenleg munka nélkül lévőket, hogy bátran képeztessék át magukat, vagy fejlesszék képességeiket, tanulmányaikat, tanuljanak nyelveket. Ha jelenleg nincs is számukra megfelelő állásajánlat, a gazdasági válság ellenére is, egyre több helyen fognak újból megüresedő pozíciókat meghirdetni, hiszen a válság sem tarthat örökké, a jó munkaerőre pedig mindig szükség van és szükség is lesz.

9-9-3 valsag az elet nem all meg

vissza a lap tetejére