DISC teszt

DISC viselkedés és magatartás teszt

Viselkedési Stílus kérdőív

A munkahelyi viselkedés felmérése

A DISC egy olyan internet alapú, online-kérdőív, mely képes felmérni az egyén munkahelyi viselkedési stílusát. A kérdőív eredményei segítségével a vezetők képesek jobban megérteni munkatársaikat, valamint a potenciális jelölteket egyaránt. A csapattagok számára segítséget nyújt ahhoz, hogy felismerjék saját erősségeiket, valamint azokat a területeket, ahol fejlődésre lenne szükségük.
A DISC kérdőív kitöltése 10 percet vesz igénybe, és az eredmények alapján a rendszer egy 15-20 oldalas személyre szabott riportot, szöveges elemzést generál. A DISC kérdőívhez rendkívül jó kiegészítő eszköz lehet a BM – Motivációk, értékek kérdőív.
Mindkét kérdőív fejlesztője: Maximum Potential / Essential Insights

 

Mit mér a DISC?

D – Dominancia
I   – Befolyásolás
S  – Kitartás
C  – Szabálykövetés

 

A viselkedési stílusok legfontosabb jellemzői:

Dominancia (D):
Alapvetően feladatközpontú, extravertált. Viselkedése közvetlen és független. Az ilyen ember célratörő, eredményorientált, domináns, versengő, gyorsan dönt, kezdeményező, merész, határozott és tetterős.

Befolyásolás (I):
Emberközpontú és extravertált, az emberekhez bizalommal közeledik. Viselkedése nyílt és közvetlen. Az ilyen típusú ember önbizalommal teli, meggyőző, lelkes, derűlátó, népszerű, társaságkedvelő, elfogulatlan, optimista.

Kitartás (S):
Emberközpontú és introvertált, igazi csapatjátékos. Viselkedésére a lassú tempó és a megnyugtató stílus jellemző. Az ilyen ember kedves, türelmes, jó hallgatóság, higgadt, őszinte, megértő. Számára a szoros emberi kapcsolatok az igazán fontosak.

Szabálykövetés (C):
Feladatközpontú és introvertált. Viselkedése önálló és módszeres. Számára a feladat az, ami igazán fontos. Az ilyen ember pontos, elemző, lelkiismeretes, magas normákkal rendelkező, óvatos, precíz, tényfeltáró, diplomatikus.

 

Grafikonos stíluselemzés és a kerék diagram:

 

unnamed unnamed (1)

 

A személy viselkedési stílusa kétféle grafikus ábrázolással is szemléltethető. Mindkét ábrázolásban megjelenik a személy természetes stílusa, tehát az, amely szerint természeténél fogva viselkedik, másrészt pedig a felvett stílusa, az a mód, ahogyan az egyén a környezetre reagál, amilyen viselkedést szükségesnek érez ahhoz, az adott munkakörében sikeres legyen (stressz-profil).

 

http://psidium.hu/hu/partnereink/smart-staff-kft

Üzenet küldés: media@smartstaff.hu

 

vissza a lap tetejére