Kiket keresnek ma a legtöbben?

Kiket keresnek ma a legtöbben?És kik keresnek a legtöbbet?

Market Analyze

A Smart Staff Kft. saját statisztikát készített, melyben azt kutatta, a vezető állásportálokon az össz álláshirdetés közül melyik állástípus hány százalékban jelenik meg. Hét állásportál adatait hasonlítottuk össze, az eredmények pedig egyértelműek voltak. Kis eltérésekkel három olyan szakterület volt, melyben most is rengeteg állásajánlat található. A hirdető cégek legnagyobb számban az értékesítés/kereskedelem, számvitel/pénzügy, IT/telekommunikáció és mérnök/műszaki állásokra keresnek munkatársat. Kicsivel lemaradva mögöttük az adminisztráció és a fizikai, kitermelő munkák állnak.

Aranyérmesek az értékesítők: a jelenleg vezető állásportálok közül négynél a legtöbb állást ebben a kategóriában hirdetik a cégek. Az arány változó, 17-26%-át teszik ki az értékesítés/kereskedelem állásajánlatai az egyes portálokon megtalálható összes állásajánlatnak.

A pénzügyesek sem panaszkodhatnak, nekik szánják a második legtöbb állást. 15-21%-a az álláshirdetéseknek nekik szól, ami az összes álláshirdetéshez mért arány szempontjából nem rossz eredmény, főleg ha belegondolunk, hogy majdnem egy negyedét teszik ki ezek az álláshirdetések, és az álláskereső oldalakon általában 15-20 kategória van.

Bronzérmesek az IT/Telekommunikációban keresők, ők az egyes honlapok álláshirdetéseinek 15-20%-ából válogathatnak.

Tanulság? A gazdasági válság ellenére is, azokra van a legnagyobb szükség, akik tudnak eladni, értéket teremteni és költségeket, rendszereket optimalizálni. Az eladás egyenlő a bevétellel, a bevételek pedig profitot hoznak, a profit pedig a legfontosabb a vállalatoknak.

Smart Staff

vissza a lap tetejére